HTML

Menekülj innen!

Egy elhatározás, egy hátizsák, egy repülőjegy, és innen el... A menekülésem naplója.

Friss topikok

Linkblog

2011.09.08. 14:20 Helota

Kell-kéne-lehet-lesz 1.

Dióhélyban: a kemény valóság

Először is: ha nincs pénzed, nincs esélyed.

És ez ökölszabály. Non-negotiable ahogy az angol mondja. Vannak csodasztorik -később majd olvashatod az enyémet is- amiben hösünk meztelen picsával a meztelen valósággal dacolva kiéhezteti a háromfejű sárkányt, és a tetemén boldogan vecsernyézik még meg nem hal. A valóság viszont, hogy hősünknek először is befagy a meztelen picsája és hamarabb éhen hal mint a sárkány.(lévén, hogy csak egyfejűű)

Komolyra fordítva, minimum legyen 1000 fontod, ami kb elég 1,5 hónapnyi lakbérre, vajaskenyérre, utazásra stb. EZ A MINIMUM, alatta smafu,nilch,nada nincs esély. Pláne ha Londonban gondolkozol-és itt nem azt az otthon keringő tévhitet értem, miszerint az élet,kaja stb drága- mivel itt olyan plussz költségek jönnek, amivel nem számolhattál. Csak egy példa, mondjuk, hogy már megvan a szobád (nem lakás,nem garzon SZOBA) tehát a csebed könyebb kb 400-500 fonttal, bevásároltad a konzerveket a helyi Asdádban, kiüttetted a telefonodat a sarki pakisztáninál (10 font), megvetted/feltöltötted az első angol SIMedet(10 font), akkor máris ott vagy, hogy még nem néztél munka után, de 2/3a a pénzednek odavan. Ekkor jön az, hogy a munkát keresni kell, ritkán repül egyenest a szádba, tehát szükséged van tömegközlekedésre. Londoni árakon ez bizony kb 17font/hét és csak buszra jó. Ha kombináltat akarsz(metro,villanyos,hajó stb) az még több. Tehát marad a busz. 1 hónapra számolva ez kb 60 font újfent. 

Látod, merre tartok ezzel? Még semmit sem csináltál, de a pénzed 80%-a odavan. Mondjuk ennek nagy részet a lakás vitte el, amiből valamennyit majd visszakapsz.

folyt. köv

Szólj hozzá!

Címkék: money


A bejegyzés trackback címe:

https://escapehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr843211478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása