HTML

Menekülj innen!

Egy elhatározás, egy hátizsák, egy repülőjegy, és innen el... A menekülésem naplója.

Friss topikok

Linkblog

2007.09.09. 14:04 Helota

Angol körkép, 2007 #2 UPDATE: van angol bank, ahol jó a hazai lakcím

Először is köszönet az Indexes kollégáknak a blog címlapra kerüléséért, és a kommentezőknek a naprakész, friss információkért.

Most pedig lássuk, mit újat tudhattunk meg:

-a címben említett bank a HSBC, ahol havi 6 fontért nyitható egy ún. Passport folyószámla, amihez jár megtakarítási számla, netbank, és debit-kártya ( thx. to Bill DaUterive, fzsofi). Bill a Westminster-nél lévő fókban nyitotta, magyar lakcímkártyára,

- Stranger-nek a NatWest-nél sikerült bérleti szerződés, útlevél és jogsi alapján számlát nyitni, (bár az nem teljesen világos, hogy a jogsi már honosított volt-e )

- a minimálbér adómentes, munkaadója válogatja

- valamilyen úton-módon lehet adót visszaigényelni hazaköltözés nélkül is, ígérem kinyomozom, hogy miképpen,

-ja, és vannak még segítőkész emberek...

Thx.

6 komment

Címkék: utazás london bank adó számla minimálbér jogosítvány


A bejegyzés trackback címe:

https://escapehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr40160983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gemestik 2007.09.09. 15:07:52

Hello
Én tavaly kaptam Lloyds TSB-nél Debit-kártyát, teljesen ingyen, és havonta sem kellett fizetnem érte.
Érdemes utánanézni!
Londonban vannak ügynökségek, amik szállodáknál foglalkoztatnak képzetlen embereket, elég szarul fizetnek szar munkáért de legalább a bankszámlát és a fontos papírokat (NI number és Home Office) ott 1 hónapon belül elintézheted.
Nem tudom már a pontos nevüket/címüket ezeknek, vmi ilyesmik voltak:
Imperial Recruitment agency, Universal, Blue arrow.
Azóta már hazajöttem, szóval változhattak a dolgok...

Gemestik 2007.09.09. 15:10:00

bazmeg, blogmotor... bocs

Helota 2007.09.09. 15:38:17

no problem, köszönjük az infót.

londoner 2007.09.09. 15:50:36

Hello,

nekem Barclays-nal van szamlam (78 Victoria Street London, SW1E 5JN). Az elejen tenyleg eleg sok banknal jartam, amig sikerult...
(a diak szamlakrol annyit, h egyszerubb volt ugy nyitnom szamlat, h elhalgattam, h itt tanulok:) ).
Ez a fiok elfogadja a magyar lakcimkartyat mint lakcimigazolast, amennyiben 3 honapnal rovidebb ideje vagy az orszagban. (ami azert vicces mert mas Barclays fiokban ez nem volt eleg, gondolom a kisebb fiokoknak jobban kell az ugyfel) Rendes szamlat nyitnak (nincs havidij) es a kartya is ok (Visa).

Ado: A minibalber nem adomentes (5,35 jelenleg ami netto kb. 4,85 font). Adot akkor igenyelhetsz vissza ha az adott adoevben (aprilistol aprilisig tart) a beveteleid nem haladjak meg a brutto 5000-5600 fontot. Ha ugy dontesz, h hazatelepulsz akkor is visszaigenyelehetsz adot, de akkor 3 evig nem dolgozhatsz ujra errefele.

visszakanyarodva az elso kommentre: oyster, 7 napos bus pass re gondoltam:)

fzsofi · fzsofi.spaces.live.com 2007.09.09. 19:43:36

ja, ha végül esetleg HSBC- nél döntesz, úgy menj be, hogy kapásból a Passportot kéred, mert még a végén rád sóznak egy cash card- ot, ami tkp annyi, hogy nem a párnád alatt tartod a pénzed: még vásárolni se lehet vele. (volt, aki így járt)

londoner 2007.09.11. 16:14:49

Update:

tegnap voltam az Inland Revenue irodajaban adovisszaigenyles celjabol.

5035 font ami alatt egyaltalan nem kell adot fizetni. Ha a jovedelmed meghaladja ezt, akkor csak a kulonbozet utan kell adoznod. Ennek fenyeben lognak egy rakas pizzel, azt igertek 8 heten belul kifizetik..Isten malmai ugye itt is Isten malmai..:)
süti beállítások módosítása