HTML

Menekülj innen!

Egy elhatározás, egy hátizsák, egy repülőjegy, és innen el... A menekülésem naplója.

Friss topikok

Linkblog

2007.09.07. 19:11 Helota

Angol körkép, 2007

    Ideje, hogy belevágjak a sűrűjébe, és csinákoljak már egy kis újságírói tevékenységet is, hamár evvel foglalkoztam elég sokáig. Összegyűjtöttem pár dolgot, ami feltétlenül kell az angliai léthez, és munkavállaláshoz.

    Tehát, nekem első dolgom lesz, amint megérkezek Londonba, hogy beszerzek egy akármilyen ratyi mobiltelefont, mert angol telefonszám nélkül le se szarják az ember fejét. Addigra persze megírom az angol nyelvű, telehazudott CV-met, 5ezer példányban, és mielőtt továbbutaznék S.hamptonba, beszórom annyi helyre, amennyire csak lehet, és beugrok egy munkaközvetítő irodába is. (Majd kirakom ide, hogy kb. hogy is kell annak kinéznie.)
     Eközben le tudom majd mérni, hogy mennyi maradt meg a felsőfok cémből, és hogy kb. az mire elég. Erre rászánok legalább két napot, s mivel ez október végén lesz, még remélem nem lesz annyira hideg, hogy ne tudjak jómagyar módon valahol elcsövezni. MAjd legfeljebb kóválygok egész éjszaka egy Tescoban, vagy majd a Nagy Medve ad szállást... Apróságokra nem adunk.
    Tehát ha nem kap valaki két kézzel utánam ez alatt a pár nap alatt Londonban, akkor irány dél.
    Következő fejtörő a szállás. 60 font körül lehet 1 hétre, egy 2 személyes, megosztott szobát bérelni. És ráadásul 1 hétre nem adnak ám, hanem pengess egy hónapot előre, plussz 2 hét "biztonsági" összeget is elkérnek. Van ahol többet, de átlagban ennyit. Van egy egyszeri regisztrációs dij is, ha szállóra megy az ember, ami 20- és 30 font között mozog. Ezt elvileg visszaadják, ha hibátlan állapotban adod vissza a szobát. Még jó, hogy az angolok a rezsi fogalmát nem nagyon ismerik, ebben a 60 fontos árban benne van minden, még 1 internet-csatlakozás is. Mondjuk, ahogy elnézegetem, kapósak ezek a szobák, leginkább kelet-európaiak lakják. Lengyelek és románok...
No számoljunk egy kicsit. 1 hónap albi, 60x4=240 font, +20 font reg. díj, kaját nem számolom, viszünk itthonól páncélost, zsemlére meg majd csak futja. A helyi- és helyközi közlekedés árait nem tudom, de ígérem a napokban kiderítem.
    Következő poszt az angol bankszámlanyitást, és a jogosítvány-honosítást fogja taglalni. Meg minden más lószart, ami az eszembe jut...
   

3 komment

Címkék: munka utazás london árak szállás cv


A bejegyzés trackback címe:

https://escapehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr12159848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

londoner 2007.09.09. 09:46:07

london:

tomegkozlekedes tfl.gov.uk , amugy a szimpla buszberlet 14 font korul van hetetnte (ha metrozni is szeretnel az joval dragabb)

alberlet szempontjabol a gumtree.com a legjobb. (nem tul nehez olyan szobat talalni ahol mondjuk csak 2 het a deposit), bar oktober vegen meg nincs hideg..:)

Sok Sikert ;)

Helota 2007.09.09. 10:18:27

köszi a helpet:p
amugy most jövök rá, hogy kurvára számolgatnom kell, mert kevés pénzem lesz nagyon, és ahogy most nézegetem, van egy csomó "járulékos" költség, amivel nem kalkuláltam előre..

stranger 2007.09.09. 12:41:26

Buszberlet felejtos.

Vegyel Oyster cardot (a tfl.gov.uk-n keresgelj) olcsobb alapbol mint a papir alapu kartya es csak annyit kell fizetni amit el is hasznalsz.
süti beállítások módosítása